Levi Vloet
Paralympisch Atleet

Over mij

Mijn naam is Levi Vloet en ik ben Paralympisch atleet gespecialiseerd in de 100- en 200 meter sprint. Ik train fulltime op Papendal in het Nederlands Paralympisch Team en momenteel ben ik bezig met de voorbereidingen op de Paralympische Spelen in Tokio (2021). Ik ga jullie meenemen in mijn voorbereidingen en geef jullie updates hierover. 


 Mijn verhaal

Mijn naam is Levi Vloet, ik ben 25 jaar oud en woon in Linden. Ik ben geboren zonder rechtervoet en had veel beenlengteverschil, met als gevolg dat ik door het leven ging met een siliconen voetprothese en verhogingen in zowel mijn schoenen als voetprothese. Ik kreeg heel veel last van ontstekingen aan mijn stomp waardoor ik een keuze moest maken om verder te kunnen met mijn leven en waarmee ik ook pijnvrij kon lopen.
Hierdoor heb ik in juli 2013 besloten om een rechteronderbeen amputatie te ondergaan, zodat ik in het dagelijks leven weer kon functioneren, maar ook een begin te maken met het verwezenlijken van mijn droom in de atletiek; de Paralympische Spelen behalen.

In mei 2014 ben ik naar een talentendag van het NOC*NSF geweest om daar mijzelf van mijn beste kant te laten zien in de atletiek. Ik werd na deze talentendag uitgenodigd om nog een keer terug te komen voor een selectietraining op Papendal. Resultaat: ik werd opgenomen als talent in het Nederlands Paralympisch Team. Dit betekende voor mij dat ik elke vrijdag mocht gaan trainen op Papendal in combinatie met de rest van mijn trainingen die ik al deed bij Nijmegen Atletiek.

Dit betekende voor mij dat ik de trainingen moest gaan combineren met mijn studie, helaas lukte dit niet met de HBO-opleiding die ik toentertijd volgde. Daarom ben ik mijn studie 'Marketing & Communicatie sport' gestart op het Johan Cruyff College te Nijmegen. Deze studie is speciaal voor topsporters en aanstormende talenten ingericht, hierdoor was het mogelijk voor mij om sport en studie te combineren. Inmiddels heb ik deze studie met succes afgerond.  
Twee jaar lang heb ik het traject van het talententeam gevolgd. Na deze twee jaar werd ik uitgenodigd door de bondscoach van het Nederlands Paralympisch Team om mee te komen trainen. Hij was onder de indruk van mijn snelle progressie en nodigde mij daarom uit om alvast in zijn team te komen trainen. Dit zorgde ervoor dat ik geleidelijk vaker mee ging trainen in het fulltime programma op Papendal. Uiteindelijk ben ik na het afronden van mijn studie in 2017 volledig ingestroomd in het fulltime programma van het Nederlands Paralympisch Team op Papendal.

Eind 2017 heb ik mijn HP-Status (High Potential) van NOC*NSF weten te behalen. Deze status is voor atleten waarvan ze denken dat deze binnen drie jaar de top 6 van de wereld gaan bereiken, waardoor je dus ook een A-status zou behalen. Inmiddels is dit een Selectie-status geworden, dit houdt in dat de reiskosten en (een deel van) de trainingsstages vergoed wordt. Dit jaar staat voor mij dan ook in het teken om de limieten voor de Paralympische Spelen te behalen. Als dit lukt betekent het ook dat ik een A-status zou weten te veroveren. 

Bekijk hier mijn Atletiekunie pagina:

https://www.atletiek.nl/atleet/levi-vloet